Barnevaktsentralen

Trenger du barnevakt? Vi har mange flotte ungdommer som gjerne vil hjelpe. Alle barnevakter som formidles fra oss har tatt kurs med helsesøster og Frivilligsentralen, og har lært grunnleggende læring om stell og barnepass.

BARNEVAKTSENTRALEN                                                

Barnevaktsentralen er et tilbud til alle småbarnsforeldre i kommunen som har behov for pass av sine barn innimellom. Tilbudet er organisert gjennom Frivilligsentralen, som er en formidler av tjenesten.  Alle barnevaktene er mellom 13 og 18 år, og har gjennomgått et barnevaktkurs. På kurset har barnevaktene lært om rutiner for barn, førstehjelp rettet mot barn, hva man gjør hvis et barn blir sykt og blitt mer bevisst rollen som barnevakt. 

 

Kan barnevaktene passe flere barn? 

Ja, det kan de. Men mulig det kan være lurt å la flere dele på oppgavene hvis det er snakk om mange barn. Avtal med barnevaktene direkte. 

 

Hva slags oppgaver kan barnevaktene påta seg? 

Barnevaktene kommer hjem til dere og passer barna. De kan f.eks hente i barnehagen/SFO etter avtale. Barnevaktene kan bli delegert oppgaver som å lage mat, leke med barna, stell, aktivisering, legging samt sitte og passe på når barn sover. Barnevaktene kan også overnatte hos dere, etter nærmere avtale. 

 

Hva koster det å bruke barnevakten? 

Pass av 1 barn: kr 100,- pr time     

Pass av 2 barn: kr 120,- pr time 

Pass av flere barn, etter egen avtale. 

Pass av barn som inkluderer overnatting: Etter egen avtale. 

NB! Alle avtaler om betaling skal skje når man blir spurt om å være barnevakt. 

 

Hvordan komme i kontakt? 

Kontakt oss, og du vil få telefonnummeret til 2-3 barnevakter i ditt nærmiljø. Man tar selv kontakt med barnevaktene og avtaler direkte. 

Kontakt oss på telefon: 459 75 185, via Facebook eller på e-post: kari.plejdrup-skillestad@hemsedal.kommune.no


2023 © Hemsedal Frivilligsentral